Morandi beleefde de wereld in zijn werkkamer.
Hij had er potten, dozen, bekers en flessen met een laagje witte verf bedekt.
Zijn stillevens willen landschappen van de opgeschorte handeling zijn; de uitzichten die door de vensters ingelijst worden, alleen verstilde schildering.
Ik denk dat het hem ging om die omkering.
Het wordt geheim gehouden, maar de doelmatigheid en de elegantie zijn de alibi’s van de architectuur.
Het gaat weldegelijk om de dunne verflaag waarmee we het gerei beschilderen; om de nabijheid die erdoor verwijderd wordt en de verte die ermee wordt aangehaald.

Opgericht in januari 2000 en geleid door prof. ir. architect Guy Châtel.
Van oktober 2001 tot oktober 2008 vast samenwerkingsverband met ir. architect & landschapsontwerper Kris Coremans.

onderscheidingen & prijzen ssa/xx:
- 2008: Nominatie Architectuurprijs van de Provincie Vlaams-Brabant, project ssa/a11 Centrale Bedieningspost Kampenhout-Sas.
- 2007: 2de Laureaat ‘Ideeënwedstrijd Architectuurbiënnale van Venetië 2008’, project ssa/37 “Congruence & Distortion”, ism. Maarten Delbeke, grafisch ontwerp Bas Rogiers.
- 2006: Laureaat wedstrijd Vestiging Extra City te Antwerpen.
- 2006: Genomineerd voor de biënnale ‘European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 2007’, project ssa/a11 Centrale Bedieningspost Kampenhout-Sas.
- 2005: Selectie Award 2005 van de Belgische Architectuur (categorie bedrijfsgebouwen), project ssa/a11 Centrale Bedieningspost Kampenhout-Sas.
- 2004: Genomineerd voor de triënnale “Prix d’Architecture Georges de Hens” (Académie Royale de Belgique), project ssa/a11 Centrale Bedieningspost Kampenhout-Sas.
- 2002: Laureaat wedstrijd Bedieningspost Kanaal Leuven-Dijle te Kampenhout-Sas.
- 2002: Laureaat wedstrijd BS/MS en CLB Tienen.

Guy Châtel,
Geboren in Gent, 20.05.1956 (Belg).
Burgerlijk ingenieur architect (UGent, 1980).
Zelfstandige ir. architect, oprichter ssa/xx (januari 2000).
Als hoofddocent architectuurwetenschappen en architectuurontwerp deeltijds verbonden aan de Vakgroep architectuur en stedenbouw van de UGent.

onderscheidingen en prijzen G. Châtel:
In 1987 werd hij laureaat van de wedstrijd sociale woningbouw “Minister P. Akkermans” – Provincie O.Vl, project O.L.Vrouwstraat, Aalst.
In 1993 maakte zijn project voor Woning Fransen-Cole te Waarschoot deel uit van de selectie voor Provinciale Prijs voor Architectuur Oost-Vlaanderen.
In 2000 werd zijn project Vooruit Apotheek en Woning, St.Lievenspoortstraat, Gent bekroond met de Award 2000 van de Belgische Architectuur.